Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Square by Square
ThinkFun Inc.Square by Squareonbekend
2007
combinatie
vaardigheid
tactiek
1
1
vanaf 9 à 12j
15'
E
moeilijker
14,50 EUR 
België 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Een vierkant van 6 op 6 moet gevuld worden met blokjes uit twee verschillende kleuren. Het patroon krijg je voorgeschoteld zonder lijntjes. Krijg je alle blokjes in het vierkant?

Uitgebreid:

Opnieuw een solitair denkspel, en deze keer geen eenvoudig spel. Het spel bestaat uit een vierkant doosje van ongeveer 6 op 6. Er worden twee kleuren blokken bijgeleverd in verschillende vormen. Deze blokken passen samen in het vierkant, zonder ergens ruimte over te laten. Het spel wordt opgebouwd aan de hand van 60 challenge-kaarten. Daarop staat een tekening dat het te vormen patroon, zonder de lijnen van de verschillende blokjes. Deze tekenig moet worden nagemaakt met de blokken in twee kleuren. Voor de spelers die er even niet meer wijs uit raken, kunnen de ommezijde van de kaart bekijken waarop 2 hints gegeven worden. De eerste hint toont de plaats van de groene blokjes en één blauw blokje. De twee hint toont de plaats van alle blauwe blokjes. De challengekaarten werden genummerd, maar kregen geen moeilijkheidsniveau, waardoor ook kaart nummer één al een deftig denkvermogen van de speler verwacht. Een stevig solitair 'Thinkfun-spel' waar de 'think' na een tijdje zwaar nadenken duidelijk meer aanwezig is dan de 'fun'.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15