Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Zahlen-rallye
KosmosZahlen-rallyeSchneider Jason
2010
kaart
rekenen
2
5
vanaf 5 8j
15'
D
eenvoudig
5,50 EUR 
Duitsland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

De autorally is in volle gang. Enkel wie goed meerekent en goede kaarten neerlegt, kan op het einde de grote overwinnaar van deze rally worden.

Uitgebreid:

In deze autorally worden optellingen tot 100 gemaakt. Met de kaarten wordt een rally gesimuleerd waarbij een raceauto steeds van eigenaar wisselt. De stapel kaarten bestaat uit 40 getallenkaarten met getallen van 1 t.e.m. 10 en uit 20 beleveniskaarten. Daarnaast zit er ook een kleine raceauto in de doos. Door telkens een extra kaart op de stapel te leggen, wordt een optelling gemaakt en kan de raceauto van eigenaar wisselen. Zo kan een speler de raceauto bekomen door een getallenkaart op de stapel te leggen die dezelfde waarde heeft als de bovenste getallenkaart op de stapel. De raceauto kan ook bekomen worden door een 'beleveniskaart' te gebruiken waarbij staat 'Neem de raceauto', of door een kaart aan te leggen waarbij de som een tiental wordt. Spelers moeten dus telkens goed nadenken welke kaart ze spelen, om de auto te bemachtigen. De winnaar wordt bepaald wanneer alle spelers samen het getal 100 bereiken. Kan een speler een kaart leggen zodat de som juist 100 wordt, of kan een speler een zelfde kaart leggen als de bovenste kaart op de stapel, dan is deze speler de winnaar van het spel. Legt een speler als laatste kaart een kaart die de som boven de 100 brengt, dan wint de speler die op dit moment de raceauto voor zich heeft staan. Een leuk optelspel waarbij telkens eenheden (of 10) opgeteld worden. Een ideaal spel voor kinderen van het tweede leerjaar die net tot 100 leren rekenen. Door de verschillende beleveniskaarten (die jammer genoeg enkel in het Duits zijn en dus een vertaling eisen) en de raceauto die van eigenaar wisselt heeft dit spel een leuke stimulans.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15