Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Knappe Koppen
University GamesKnappe Koppen

Vertaling beschikbaar.

Gordon Ali & Jones Kerry
2010
quiz
dobbelsteen
vaardigheid
2
16
kleuters
16' tot 45'
N
heel simpel
22,00 EUR 
USA 
 
Onderscheiding in 2010, Nederland, Nominatie Speelgoed van het Jaar   
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Los de vragen op, bouw een toren na en raak als eerste op het einde van het spelbord. Een eerste quiz voor jonge kinderen vanaf 2 jaar.

Uitgebreid:

Wie de doos bekijkt, verwacht een spel voor kinderen van een jaar of tien. Niets is minder waar: dit is een spel vanaf 2-jarigen, ook al lijkt de doos voor deze leeftijdsgroep helemaal niet aantrekkelijk. Het spel moet telkens begeleid worden door een volwassene, die de vragen stelt en de opdrachten geeft. Het spelbord, bestaande uit een startplaats en 16 vakjes, vormen het parcours. De vakjes bestaan uit 3 kleuren (rood, geel, blauw). Een speler dobbelt met de kleurendobbelsteen en gaat naar het volgend vakje met dit overeenkomstig kleur. Daar krijgt hij een vraag of opdracht van dezelfde kleur. Het maakt niet uit of een speler een opdracht of vraag juist afhandelt. Bij dit spel is het belangrijk dat kinderen kun kennis en vaardigheden stimuleren en dat hun zelfvertrouwen zal groeien. Daarna is een volgende speler aan de beurt. Wie het eerst aan de finish komt, is de winnaar, ongeacht of deze speler de vragen juist of fout beantwoordde. Het spelelement bij 'Knappe Koppen' is erg ver te zoeken. Ook het materiaal is niet erg aantrekkelijk.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15