Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Turi-Tour
Selecta SpielTuri-Tour

Vertaling beschikbaar.

Zucchini Alessandro
2009
geheugen
vaardigheid
verzamelen
2
4
vanaf 5 à 8j
16' tot 45'
N-F-D-E
eenvoudig
35,00 EUR 
Duitsland 
 
Onderscheiding in 2010, Duitsland, Nominiert für das 'Kinderspiel des Jahres'   
  
Recensie:
Korte omschrijving:

De dieren van de boerderij gaan op vakantie. Elke soort gaat naar een andere bestemming. Bij dit voel- en tastspel helpen de spelers de dieren naar de juiste vakantiebestemming te brengen.

Uitgebreid:

'Zet je zonnebril op en ga op vakantie!' Dat dachten de dieren van de boerderij. Maar toen wist de boer niet meer waar elk dier heen moest. Het mooi geïllustreerde spelbord (een ludieke wereldkaart) wordt klaargelegd en de 6 dierenfiches worden willekeurig in het spelbord gelegd. Deze fiches tonen de vakantiebestemming van één soort dier aan. Aan het begin van het spel neemt elke speler een startkaart en plaatst de voorgestelde houten dieren op het werelddeel met de juiste fiche. Deze dieren zijn al op hun vakantiebestemming aangekomen. De rest van de dieren staan aan de rand van het spelbord te wachten tot ze ook op reis kunnen vertrekken. Elke speler krijgt 8 opdrachtkaarten en legt die verdekt voor zich. Wanneer een speler aan de beurt is, doet hij de zonnebril (een blinddoek waar jongere kinderen helaas wel mee kunnen kijken) aan. De speler links van hem neemt een opdrachtkaart van de stapel van de speler aan beurt en deelt hem de opdracht mee. Wil een dier op reis vertrekken, dan zoekt de speler al tastend tussen de dieren naast het spelbord naar een dier van de juiste soort en zet die op de juiste vakantiebestemming. Hij heeft daarvoor een goed geheugen (waar gingen die schapen ook alweer heen?) en/of een goede tastzin (hoe voelde een kip ook alweer aan?) nodig. Als de speler de opdracht juist uitvoert, mag hij de kaart zichtbaar voor zich leggen. De volgende speler is dan aan zet. Ook hij voert één van de opdrachten uit: een dier op zijn vakantiebestemming plaatsen, een dier naar huis brengen, de boer bij de meeste dieren plaatsen, vertellen waar de meeste dieren zijn of een mopperkont laten reizen. Er zijn 5 verschillende opdrachtkaarten die ervoor zorgen dat er voldoende afwisseling in het spel zit. Wie het eerst zijn 8 opdrachten goed uitvoert, is de winnaar van dit spel.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15