Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Kraken-Alarm
KosmosKraken-AlarmIgelhaut Oliver
2010
geheugen
verzamelen
gezellige sfeer
2
4
vanaf 5 8j
16' tot 45'
D
eenvoudig
23,00 EUR 
Duitsland 
 
Onderscheiding in 2010, Duitsland, Nominiert fr das 'Kinderspiel des Jahres', Deutscher Kinderspiele Preis   
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Vader Octopus wil graag zijn kleine zoontje Kino beschermen. Wie op zoek gaat naar zeedieren, moet dan ook erg voorzichtig varen, want anders is er Octupusalarm!

Uitgebreid:

Wil je graag een reis over zee maken? Stap dan in je schip, maar wees op je hoede voor de Octopus! Met een bootje varen spelers rond op het spelbord dat in de doos ligt. In het midden van het spelbord wordt een stokje gestoken met daarop vader Octopus en een slinger eraan. Elke speler krijgt drie fiches met proviand mee voor onderweg. klaar voor de reis in dit driedimensionale spel? De aantrekkelijke vormgeving nodigt je alvast uit voor een spannende zeereis. De boot vaart telkens n of twee vakken vooruit in de doos en daar gaat de speler aan zet op zoek naar zeedieren die zich in het rif verschuilen. Spelers hebben daarvoor een goed geheugen nodig en toch ook wel een beetje lef. Op elk vak van de zee liggen 4 fiches verdekt opgesteld. Wanneer een speler met het bootje op een vakje komt aangevaren, draait hij n van de fiches om en kijkt of het zeedier ook te vinden is in het rif. Is dat zo, dan mag de speler het zeedier uit het rif houden en mag hij nog verder spelen. Kan de speler geen zeedier uit het rif vinden, dan is de volgende speler aan de beurt. Draait de speler een golf om, dan drijft hij verder tot het volgende zeevak en mag daar weer op zoek gaan. draait een speler de octopus om, dan wordt de kleine octopus Kino een vakje verder gezet. Komen Kino en de boot in het zelfde zeevak te liggen, dan is er Octopusalarm!!! Vader Octopus helpt zijn kleine zoontje en de speler aan zet draait de slinger rondom het bord. Kantelt de boot om? Dan geeft de speler aan zet een proviandfiche af. Wanneer een speler alle drie de proviandfiches kwijtgespeeld is, is zijn zeereis voorbij. Deze speler verlaat het spel. De beste kapitein is de speler die als eerste 8 (bij 2 spelers), 7 (bij 3 spelers) of 6 (bij 4 spelers) zeedieren verzameld heeft. Een zeer leuk spel voor jonge spelers, waarbij geheugen en spanning een goed evenwicht hebben gevonden. Giet dit samen met een klein beetje tactiek en een aantrekkelijk thema en de zeereis kan al niet meer stuk!

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15