Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Schat van de mummie
HabaSchat van de mummie

Vertaling beschikbaar.

Teubner Marco
2009
combinatie
dobbelsteen
gokken
2
4
vanaf 5 8j
15'
N
eenvoudig
10,00 EUR 
Duitsland 
 
Onderscheiding in 2010, Duitsland, Auswahlliste Kinderspiel des Jahres   
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Archeologen gaan op zoek naar de schatten van de mummie die verborgen liggen op hun opgravingsterrein. Door de combinatie van verschillende dobbelstenen kunnen ze de schatten opgraven.

Uitgebreid:

De mummie heeft heel wat schatten in de grond achter gelaten. Archeologen gaan dan ook op zoek naar de kostbaarste schatten in de aarde. Elke archeoloog bezit een opgravingsterrein. Ze strijden tegen elkaar om de meeste schatten te verzamelen. Deze 6 verschillende soorten schatten staan afgebeeld op kaartjes met 5 verschillende vormen. De kaartjes liggen per soort op een stapel op de tafel. Ook op de dobbelstenen komen deze 6 afbeeldingen terug. Spelers dobbelen met 5 dobbelstenen en proberen n van de combinaties van de schattenkaartjes te vormen. Lukt dit, dan mogen ze dit kaartje op hun opgravingsterrein leggen. De verschillende schattenkaarten moeten zo in het veld gelegd worden, dat op het einde van het spel het hele opgravingsveld bedekt wordt. Spelers moeten daarbij goed nadenken welke kaartjes ze willen leggen en hoe ze gelegd worden, zodat het mogelijk is om alle vakjes te bedekken. Bij het dobbelen moeten vaak risico's genomen worden: voor welke kaart ga je?; Een klein kaartje dobbel je sneller, maar grotere kaarten bedekken meer vakjes op je spelbord,... Heel veel kleine vragen, die grote gevolgen kunnen hebben. Archeologen met veel lef en geluk, graven de mooiste schatten op. Maar wees niet te onstuimig, of een andere archeoloog gaat er met je buit vandoor!

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15