Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Vampire der Nacht (Vampieren van de Nacht)
Drei Magier SpieleVampire der Nacht (Vampieren van de Nacht)

Vertaling beschikbaar.

Schliemann Jens-Peter & Becker Kirsten
2009
vaardigheid
verzamelen
2
4
vanaf 5 à 8j
16' tot 45'
N-F-D-E
eenvoudig
33,00 EUR 
Duitsland 
 
Onderscheiding in 2010, Duitsland, Nominiert für das 'Kinderspiel des Jahres'   
  
Recensie:
Korte omschrijving:

De vampieren proberen knoflookschijfjes uit het kasteel te vegen zonder ze aan te raken. Maar opgepast, want elk schijfje dat in de kelder terechtkomt, begint te stinken!

Uitgebreid:

Dit behendigheidsspel van 'Drei magier spiele' ziet er op het eerste zicht veelbelovend uit. Ook dit spel werd opnieuw prachtig geïllustreerd. De context lijkt in orde: een vampierenstrijder liet knoflook op de binnenplaats van het vampierenkasteel vallen. De vampier uit het kasteel probeert die knoflook te verwijderen. De knoflook (op lichtgevende schijfjes) moet van het spelbord bewogen worden. Dit doen de spelers door middel van een vleermuisstokje met magneet en een vampierpion met een tegenpolige magneet. Daardoor kun je de vampier bewegen zonder hem aan te raken. In het spelbord zitten grote gaten waarrond je de schijfjes moet voortbewegen. Wanneer een schijfje in één van de gaten terechtkomt, geeft de speler die aan de beurt is, de vleermuis aan de volgende speler. Wie op het einde van het spel de meeste knoflookschijfjes van het spelbord kan vegen, is de winnaar. Dit is een eerder saaie en moeilijk behendigheid. De gaten in het spelbord zijn te groot waardoor een groot deel van de schijfjes zeer snel in de doos terecht komen. Ook zijn de twee magneten niet sterk genoeg, waardoor het niet eenvoudig is om de vampier voort te bewegen. De schijfjes, vampier en vleermuis geven licht in het donker. Jammer genoeg is het spelbord niet lichtgevend, waardoor je in het donker de gaten niet kunt zien. Daardoor wordt een spel nog een graad moeilijker en is het niet meer aantrekkelijk voor jonge kinderen.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15