Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Pictureka! Pingu´n
Hasbro (Parker)Pictureka! Pingu´nLauwers Arne
2008
gezellige sfeer
verzamelen
vaardigheid
2
10
vanaf 5 Ó 8j
16' tot 45'
N
eenvoudig
30,00 EUR 
Nederland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Houd je ogen open terwijl de pingu´n draait en plaatjeskaarten in het rond strooit. Zoek zo snel je kunt de plaatjes van de opdrachten voordat hij er nog meer op tafel gooit.

Uitgebreid:

Een lawaaierige, ronddraaiende pingu´n strooit kleine kaartjes rond op tafel, of beter gezegd: de hele kamer rond. Na twaalf kaarten met allerlei afbeeldingen te hebben rondgestrooid, stopt de pingu´n en laat hij een rood of groen lichtje branden. Dit is het teken voor de spelers om aan de opdrachten te beginnen.

Een speler neemt een opdrachtkaart en leest voor wat iedereen moet zoeken (de groene of rode opdracht, naargelang het lichtje van de pingu´n). De spelers zoeken een afbeelding die aan de omschrijving van de opdrachtkaart voldoet. Kan iemand die vinden, dan roept hij heel luid 'Pictureka!'. Keuren de andere spelers de afbeelding goed, dan mag de speler de plaatjeskaart houden. De spelers zoeken nog verder naar andere afbeeldingen die voldoen aan de opdracht.

Verandert de kleur van het lichtje (dit wordt ook aangegeven door een gek lawaai van de pingu´n), dan zoeken de spelers een andere opdracht. Dit gaat zo verder tot de pingu´n weer kaartjes gaat rondstrooien.

Het spel eindigt wanneer de pingu´n een wind laat (echt waar...) of wanneer er geen plaatjeskaartjes meer zijn. De winnaar van dit spel zal de persoon zijn die snel is, maar ook hele goede ogen heeft. Wie op het einde van het spel de meeste plaatjeskaarten heeft verzameld, is de winnaar van dit spel.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15