Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Jakkiebak! Kippenkak! (blauwe doos)
999 GamesJakkiebak! Kippenkak! (blauwe doos)

Vertaling beschikbaar.

Zoch Klaus
2010
geheugen
renspel
verzamelen
2
4
vanaf 5 8j
16' tot 45'
N
heel simpel
20,00 EUR 
Nederland 
 
Onderscheiding in 1998, Duitsland + Frankrijk, Beste Kinderspel, Deutscher Kinderspiele Preis, As d'Or de Cannes - Jeu Enfant (2002)   
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Dit is een erg dynamisch geheugenspel. Twee tot vier kippen lopen op een variabel eivormig pad en proberen elkaar daarbij in te halen. De kip die als eerste de vier staarten als trofeen kan verzamelen wint.

Uitgebreid:

Fascinerend geheugenspel. Schitterend materiaal. Maar beduidend kleiner dan het origineel. Zowel de tegels als de speciale houten pionnen zijn veel kleiner dan we gewoon zijn. De prijs van de doos is daardoor stukken minder. En minuut uitleg en spannend tot het einde. Dus blijft wel heel goed. De grote doos bevat 4 schitterende houten kuikens. 24 eivormige kaarten worden in een grote cirkel gelegd. Deze kaarten tonen op de rugzijde twee keer 12 tekeningen. In het midden van de cirkel worden 12 zeshoekige kaarten omgekeerd neergelegd (met dezelfde 12 tekeningen als op de eierkaarten). De kuikens worden even ver van elkaar op de eieren gezet. Wie aan de beurt komt, kijkt naar de kaart waar zijn eigen kuiken wil op stappen (het volgende kaartje in de rij). Die speler draait nu een zeshoekig kaartje van het midden om in de hoop dezelfde tekening te vinden. Komen de tekeningen overeen dan mag het eigen kuiken een stapje vooruit en mag de speler nog eens proberen. Een beurt eindigt als je een verkeerd kaartje omdraait. En nu komt het: spring je over een ander kuiken, dan krijg je zijn staart (houten pinnen die makkelijk te verwisselen zijn). Wie het eerst alle staarten kan verzamelen, wint het spel. Deze verkleinde uitgave bekoort minder dan het groter origineel. Vooral bij spelers die het origineel kennen en reeds heel veel gespeeld hebben. Nieuwkomers profiteren van een lagere prijs. De iPadversie van dit spel is 'Chicken cha cha cha'.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15