Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Panic Tower!
GoliathPanic Tower!

Vertaling beschikbaar.

onbekend
2009
constructie
vaardigheid
gezellige sfeer
2
8
vanaf 5 8j
16' tot 45'
N-F-D-E
eenvoudig
26,00 EUR 
Nederland 
 
Onderscheiding in 2010, Duitsland, Nominiert fr das 'Kinderspiel des Jahres'   
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Stapel de blokken en laat de torens niet vallen! Makkelijker gezegd dan gedaan, want de opdrachtkaarten maken het spel heel wat moeilijker!

Uitgebreid:

60 houten blokken in drie formaten liggen ter beschikking. Met behulp van opdrachtkaarten proberen de spelers blokken op de verschillende gekleurde vakjes van een centraal speelbord te plaatsen.

Wie aan de beurt komt, draait een opdrachtkaart om en voert uit wat de illustratie aangeeft. Zo moet je welbepaalde blokken op een welbepaalde gekleurde ondergrond stapelen of bijplaatsen; n blok op een welbepaalde plaats stapelen of n blok onder een bepaalde stapel schuiven; drie blokken op de hoogste toren plaatsen... Er is keuze uit 10 verschillende opdrachten.

Wie een toren laat vallen, moet een token als straf nemen. Zodra iemand zijn derde token moet nemen, eindigt het spel en verliest deze speler. We veronderstellen dat dan alle andere spelers winnen (want dat staat niet in de spelregels beschreven...).

De opdrachten sturen het spel in een onvoorspelbare richting. Dat komt toch leuk over omdat daardoor bij een behendigheidsspel niet noodzakelijk de vaardigste speler zal winnen. De blokken zijn jammer genoeg te klein en te licht. De negen torens staan heel dicht bij elkaar omdat dat speelbord ook klein uitvalt.

Goed maar geen nieuwe klassieker. Jenga en Bausack overstijgen dit spelconcept.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15