Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Das Magische Labyrinth (Het Magische Labyrint)
Drei Magier SpieleDas Magische Labyrinth (Het Magische Labyrint)

Vertaling beschikbaar.Klik hier om naar eerste indruk te gaan.

Baumann Dirk
2009
geheugen
renspel
gezellige sfeer
2
4
vanaf 5 8j
16' tot 45'
N-F-D-E
eenvoudig
35,00 EUR 
Duitsland 
 
Onderscheiding in 2009, Duitsland, Kinderspiel des Jahres   
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Onder het speelbord wordt een geheim doolhof opgebouwd. De spelers proberen daarna elk zo snel mogelijk een welbepaald veld te bereiken. Magnetische krachten maken duidelijk of hen dit al dan niet lukt.

Uitgebreid:

Het magische labyrint wordt opgebouwd met een ondergrondse plaat met muren en daarop een vloerplaat die de muren onzichtbaar maakt. Elke pion bevat een magnetische kogel die onderaan de vloerplaat beweegt. Zo kan een speler zijn pion niet in elke richting verplaatsen. Botst de pion tegen een onzichtbare muur, dan valt de kogel naar beneden en vertrekt de speler weer aan een startvakje. Het spelt start met het nemen van een fiche. Deze fiche wordt op het labyrint gelegd bij het identieke symbool. Dit vakje is het doel van de eerste ronde. De spelers dobbelen elk om beurt en bewegen hun pion in de richting van de fiche. Dit mogen ze enkel horizontaal of verticaal doen. Botsen ze echter tegen een onzichtbare muur, dan is hun beurt over en starten ze opnieuw. Het is belangrijk dat de spelers de plaatsen van de onzichtbare muren staan goed in hun geheugen prenten, zodat ze de volgende keer een andere weg nemen. Wie is als eerste de magische bestemming bereikt, mag de fiche nemen en voor zich plaatsen. Er wordt een nieuwe fiche op het spelbord gelegd en de volgende ronde start. De spelers vertrekken nu vanaf de plaats waar de vorige ronde eindigde. Wie op het einde de meeste fiches heeft verzameld, wint deze zoektocht in het grote magische labyrint. Om de zoektocht in het doolhof wat moeilijker te maken, kan het aantal muren vermeerderd worden. Door het verplaatsen van muren, kan het spel eindeloos veranderd worden om een spannende strijd blijvend te garanderen. Voeg dit alles samen met de prachtige illustraties van dit spel, en je waant even in een magisch labyrint.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15