Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Wolkenbilder (Wolkfiguren)
Selecta SpielWolkenbilder (Wolkfiguren)

Vertaling beschikbaar.

Teubner Marco
2009
combinatie
deductie
gezellige sfeer
2
4
vanaf 5 à 8j
16' tot 45'
N-F-D-E
eenvoudig
20,00 EUR 
Duitsland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Om de beurt proberen de spelers de (zwart-wit-)afbeelding op hun kaart met één of meer van de 42 verschillende wolkendelen samen te stellen. Zowel de samensteller als de speler die raadt scoren. Doel: 10 punten.

Uitgebreid:

Leg het scorebord in het midden van de tafel. Iedere speler kiest een kleur en legt zijn ‘schaap’ op het spelbord. De motiefkaarten en wolkgedeelten worden naast het scorebord gelegd. Spelverloop: De speler aan zet neemt en motiefkaart, bekijkt deze goed maar houdt ze verborgen voor de andere spelers. Hij kiest vervolgens een aantal wolkgedeelten en maakt het motief van de kaart na. Ondertussen roepen de andere spelers wat ze menen te herkennen in de wolkfiguur. Het motief werd geraden: zowel de legger als de speler die het geraden heeft gaan elk 1 plaats vooruit op het scorebord. Het motief werd niet geraden: er worden geen schapen verplaatst. Einde van het spel: De speler die met zijn schaap als eerste de finish bereikt, is gewonnen. Conclusie: Wolkfiguren is een leuk en ontspannend spel waarbij kinderen uitgedaagd worden om tekeningen na te leggen… gebruik makend van bestaande wolkgedeelten, wat op zich al niet zo eenvoudig is. Het spel is eenvoudig in spelregels en opzet en daardoor vlot aan te leren. Door de manier van punten toekennen, zowel de legger als de speler die het antwoord kan raden krijgen een punt, worden alle spelers gemotiveerd om actief mee te denken, te raden en te zoeken naar de juist oplossing. Het spel biedt eveneens de mogelijkheid om kinderen hier alleen mee te laten spelen, op voorwaarde dat ze het spel reeds een aantal keer onder begeleiding speelden.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15