Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Würfelwölfe (Dobbeldoggen)
HabaWürfelwölfe (Dobbeldoggen)

...Vertaling beschikbaar.

Teubner Marco
2009
...
2
4
vanaf 5 à 8j
15'
N-F-D-E
...
8,00 EUR 
Duitsland 
... 
Onderscheiding in 2009, Duitsland, Empfehlungsliste 'Kinderspiel'   
  
Recensie:
Korte omschrijving:

De herdershonden willen uitmaken wie de beste onder hen is. De dobbelstenen bepalen welke honden vooruit mogen. Wie kan een andere hond inhalen? En wie moet een rondje rond de tafel lopen?

Uitgebreid:

Bij dobbeldoggen hebben alle spelers een dobbelsteen. De pionnen starten op het ronde spelbord op gelijke afstand. Alle spelers dobbelen tergelijkertijd. Dobbelt de speler een schaap, dan zeg je Bééé en blijft de hond staan. Dobbelt de speler een hond, dan mag de hond vooruit. Dobbelt de speler een pijl, dan moet de speler rond de tafel lopen. Zo gebeurt het dat sommige honden elkaar inhalen. De hond die de vorige inhaalt, is de winnaar van de ronde en krijgt een schapenfiche. Dit spel is een echt dobbelspel, waarbij je geluk moet hebben. Wie snel reageert, loopt snel een rondje rond de tafel en kan deelnemen aan de volgende ronde dobbelen. Wie drie fiches kan verzamelen, is de winnaar van het spel. Spelers hebben erg weinig inbreng in het spel en er zijn ook geen 'straffen' voor spelers die een verkeerde opdracht uitvoeren. Het komt dus gewoon neer op dobbelen en vooruit gaan.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15