Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Komm mit ins Zahlenland (Kom mee naar getallenland)
IQ SpieleKomm mit ins Zahlenland (Kom mee naar getallenland)

...Vertaling beschikbaar.

Dr. habil. Gerhard Friedrich, Viola de Galgoczy & Andrea Bordihn
2008
educatief
rekenen
1
6
kleuters
16' tot 45'
N-F-D-E
eenvoudig
22,00 EUR 
Duitsland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Getallenkabouter Warboel brengt getallenland steeds in de war. Help je de getallenfee om alles weer in orde te krijgen? Een spel rond hoeveelheden, volgorde, optellen... tot 10.

Uitgebreid:

Bij dit spel wordt Getallenland opgebouwd. Getallenland bestaat uit 10 gronden met daarop telkens een huis. De gronden worden in volgorde van 1 tot 10 gelegd. Daarop komen straks ook de huizen van 1 tot 10 te staan. Huis 1 staat op 1 zuil en heeft een dak met 1 punt. Huis 2 heeft twee zuilen en een dak met 2 punten... Naast de gronden ligt een weg: ook met tegels van 1 tot 10. Er wordt gedobbeld. Mag je een huis bouwen? Dan zet je de eerste zuil van huis 1. Daarna doet de volgende speler verder bij huis 2... Zijn alle zuilen geplaatst, dan worden de daken gelegd. Zijn alle daken in orde, dan pas worden de huisnummers bij de huizen geplaatst. Wordt kabouter Warboel gedobbeld, dan mag de speler twee huizen veranderen: daken verplaatsen of zuilen verzetten. Wordt de getallenfee gedobbeld, dan wordt Getallenland weer op orde gebracht. Kinderen leren tellen, de juiste hoeveelheden leggen en getallen in de juiste volgorde leggen. Dit spel bevat Nederlandstalige spelregels. Er staan wel enkele fouten in de Nederlandstalige spelregels. Ook is het spel niet helemaal duidelijk uitgelegd. Toch kan de opbouw van het spel en het materiaal een meerwaarde zijn! Het spel zelf is niet te vinden in BelgiŽ, maar wel op Duitse websites. Het spel kan perfect gebruikt worden met Nederlandstalige kinderen. Enkel op de ommezijde van de getallengronden, staan de spelregels in het Duits vermeld, maar dit heeft geen belang bij het spel.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15