Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Tokyo Train
Cocktail GamesTokyo Train

Vertaling beschikbaar.Klik hier om naar eerste indruk te gaan.

Obert Walter
2009
gezellige sfeer
vaardigheid
4
8
vanaf 9 à 12j
16' tot 45'
F
eenvoudig
10,00 EUR 
België 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Spelers proberen gelijktijdig hun teamgenoot verbale instructies (Japanse uitdrukkingen) te geven om een set kleurenkaarten in de juiste volgorde te krijgen.

Uitgebreid:

Kyokuchite. Nakayasumi. Tukosishemu! Wie deze uitdrukkingen hoort, weet het meteen: aan die tafel wordt Tokyo Train gespeeld. En geloof me, die spelersgroep eist meteen alle aandacht op! Dit spel wordt gespeeld in teams van twee spelers (4-6-8) waarbij de ene speler een Japanse toerist is en de andere een stationschef, die orde op zaken stelt. Alle stationschefs zitten langs de ene kant van de tafel, de toeristen aan de andere kant, recht over hun teamgenoot. Elke ‘toerist’ krijgt zes verschillende kleurkaarten. De stationschefs krijgen elk een kaart met 7 verschillende Japanse woorden op. Heel grappig als je deze voor de eerste keer uitspreekt. Een opdrachtkaart wordt zichtbaar opgesteld voor de stationschefs, niet zichtbaar voor de teamgenoten. Op zo’n kaart staan zes gekleurde stippen in een raster van twee op drie. De zes kleurkaarten van elke ‘toerist’ moeten in deze volgorde verschoven worden. Door middel van een drietal soorten armbewegingen van de chefs, weten de teamgenoten hoe welke kaarten moeten gewisseld worden van plaats. De stationschefs hebben dus wel een beetje armruimte nodig... Maar voordat de chefs één van die bewegingen mag maken, moet hij één van de Japanse woorden uitspreken (hilarisch). Elke uitdrukking staat in een bepaalde kleur. En deze kleur bepaalt welke kaart moet verschoven worden. Zo achterhaalt de medespeler welke kleurkaart hij moet wisselen van plaats. Het team dat als eerste alle zes kaarten in volgorde heeft gelegd, roept "Tokyo train" en wint de opdrachtkaart als zegepunt. Dit is een heel leuk en hilarisch communicatiespel waarbij we gegarandeerd zeven Japanse woorden correct kunnen uitspreken na het spelen van dit spel. Amusement verzekerd.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15