Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Labyrinth: The Duel
RavensburgerLabyrinth: The Duel

Vertaling beschikbaar.

Teubner Marco
2009
combinatie
puzzel
vaardigheid
1
2
vanaf 9 Ó 12j
16' tot 45'
N-F-D-E
eenvoudig
24,00 EUR 
Duitsland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Twee spelers proberen zo vlug mogelijk m.b.v. een schuifpuzzel een verbinding te maken tussen een opgegeven start- en eindplaats. Wie als eerste 8 opdrachten realiseert, wint het spel.

Uitgebreid:

Wie niet goed oplet, denkt dat deze editie weer de zoveelste herdruk is van het inmiddels overbekende spelconcept. Dit duel speelt echter heel anders. Het werd ook trouwens bedacht door een andere auteur. Beide spelers hebben een eigen speelbord met daarin 15 schuifstenen die elk een stukje van de bekende doolhof tonen. Rondom dit spelvlak staan 16 artefacten getekend. Evenveel kaarten worden verdekt klaargelegd. Iemand draait de bovenste kaart om en beide spelers plaatsen een mooie tovenaar op het overeenkomende veld van hun speelbord. Daarna wordt een tweede kaart omgedraaid die bepaalt waar die tovenaar heen wil. Beide spelers schuiven nu zo vlug mogelijk hun stenen om een ononderbroken gang te krijgen vanaf tovenaar tot einddoel. Dit mechanisme kennen we van de schuifpuzzels met 15 puzzelstukken en 1 opening. De speler die hier als eerste correct in slaagt, roept "stop" en krijgt de doelkaart als beloning. De winnaar verplaatst zijn tovenaar naar het einddoel en de verliezer laat zijn tovenaar staan. Een volgende doelkaart wordt omgedraaid en daar gaan we weer. Wie als eerste 8 doelkaarten kan verzamelen, wint het spel. Dit duel speelt heel anders dan in de voorgaande edities. Voor het eerst wordt een tijdsdruk ge´ntroduceerd. Het eigenlijke spelsysteem is niet nieuw. We kennen de klassieke schuifpuzzels. Maar ook

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15