Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

3.4=Klatsch (3.4=Pets!)
Haba3.4=Klatsch (3.4=Pets!)

Vertaling beschikbaar.

Reiter Antje
2008
educatief
rekenen
vaardigheid
2
6
vanaf 9 12j
15'
N-F-D-E
eenvoudig
23,00 EUR 
Duitsland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Oefen de 10 tafels van vermenigvuldigingen door zo vlug mogelijk met je vliegenmepper op de juiste vlieg te slaan. Wie het eerst 8 vliegen verzamelt, wint het spel.

Uitgebreid:

Kies een tafel uit (b.v. alle veelvouden van 6) en leg bloem #6 en de tien bijbehorende vliegen (veelvouden van 6) duidelijk zichtbaar open op tafel. Elke speler krijgt een vliegenmepper. Een speler gooit de tienzijdige dobbelsteen. Iedereen probeert nu zo vlug mogelijk op de vlieg te slaan die het product bevat van de dobbelsteen en de gekozen bloem. Als iedereen op een vlieg gemept heeft, wordt gecontroleerd. De rugzijde van elke vlieg toont de correcte oplossing. De speler die als eerste op de juiste vlieg gemept heeft, krijgt als beloning een houten vlieg. Wie als eerste 8 vliegen kan verzamelen, wint het spel. Variant Leg alle 42 vliegen open op tafel en gebruik twee tienzijdige dobbelstenen die moeten vermenigvuldigd worden. Leuk idee. Prima materiaal. Vanzelfsprekend beter in klas dan thuis...

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15