Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Belgozoom
HUCH! & friendsBelgozoom

Vertaling beschikbaar.

Lach Bernhard & Rapp Uwe
2008
combinatie
educatief
quiz
2
6
vanaf 9 à 12j
16' tot 45'
N-F
eenvoudig
19,00 EUR 
België 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

15 Belgische steden of bezienswaardigheden worden na elkaar ten noorden, zuiden, oosten of westen van een willekeurige startlocatie gepositioneerd. Verzamel punten door foute locaties te herkennen.

Uitgebreid:

Wie het doosje ‘Ausgerechnet Buxtehude’ kent, weet precies hoe dit spel in elkaar steekt. De Duitse context werd vervangen door evenveel (200) Belgische steden en bezienswaardigheden. Wie zijn geografische kennis – of beter gezegd ‘mentale kaart’ – wil oefenen of voorgoed wil afrekenen met al diegenen die stoefen met het feit dat ze ‘ een levende atlas’ zijn, moet dit beslist spelen. Succes verzekerd! Op speelse én didactisch verantwoorde wijze hebben de auteurs een geografische quiz verpakt in de vorm van een origineel kaartspel. Niet voor niets werd dit spelconcept in 2006 opgemerkt door de jury ‘Spiel des Jahres’ in Duitsland en werd het bekroond als beste kaartspel van dat jaar door Fairplay. Ook in klas is dit doosje erg interessant. Als je vooraf de in te oefenen steden of bezienswaardigheden uitzoekt zal het leereffect heel hoog zijn en uitnodigen tot herspelen (en leren)! Origineel, leerrijk én plezant!

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15