Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Les Princes de Florence
Ystari VintageLes Princes de Florence

Vertaling beschikbaar.

Kramer Wolfgang & Ulrich Jens Christophe
2006
combinatie
strategie
tactiek
2
5
vanaf 13 à 15j
heel lang
F
moeilijker
40,00 EUR 
België 
 
Onderscheiding in 2000, Duitsland & Nederland & Frankrijk, Deutscher Spiele Preis (nr 3), Nederlandse Spellenprijs (1), As d'Or de Cannes   
  
Recensie:
Dit is de Nederlandstalige versie van het spel 'Die Fürsten van Florence' (Alea, 2000). Het oorspronkelijke auteursduo werd aangevuld met de Jens Christophe Ulrich. Tevens werd het spel grondig onder handen genomen. Het basisspel is zo goed als overeind gebleven maar werd uitgebreid met twee interessante varianten en speciale spelregels voor twee spelers. In de eerste wordt in elke ronde een extra fase toegevoegd waarin iedereen de kans krijgt een speciale karakterkaart aan te trekken. Deze beschikt over opmerkelijke eigenschappen die heel waardevol zijn bij de verdere uitbouw van het vorstendom. Elk karakter blijft echter slechts één ronde bij de betreffende speler... De tweede variant maakt het spel heel wat interactiever. Hierin beschikken de spelers niet meer elk over een eigen speelbordje maar worden ze centraal tegen elkaar geschoven. Dat grote vorstendom kent wel enkele 'privé-zones' maar maakt het ook mogelijk om gemeenschappelijke bouwwerken op te richten. De bijbehorende onderhandelingen geven het spel daarmee (nog) meer diepgang. Ook inzake lay-out werd het origineel grondig aangepakt. De grafiek is zo goed als totaal veranderd. Waar op de originele kaarten en de individuele speelbordjes nog vooral teksten te zien waren, zijn deze nu bijna overal vervangen door figuratieve voorstellingen waardoor het spel heel wat aan overzichtelijkheid heeft gewonnen. Deze mooie uitgave van QWG is in elk geval een schitterende aanwinst voor de echte spellenfreaks. Wie zich hierin vastbijt, zal dit spel graag blijven spelen!

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15