Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Toot and Otto
ThinkFun Inc.Toot and OttoRoss Brad
2004
speel op een rij
tactiek
strategie
2
2
vanaf 5 8j
15'
N-F-D-E
heel simpel
15,00 EUR 
Belgi 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Dit is een leuke en erg spannende variant op het welbekende '4 op 'n rij'. Ook hier proberen beide spelers als eerste een winnende combinatie van 4 opeenvolgende schijfjes te creren. De ene wil TOOT, de andere OTTO.

Uitgebreid:

Dit is een leuke en erg spannende variant op het welbekende 'vier op 'n rij'. Ook hier proberen beide spelers als eerste een winnende combinatie van vier opeenvolgende schijfjes te creren. Het centrale statief telt weliswaar slechts 6 kolommen van vier vakjes hoog. Ook de stenen verschillen: elke speler krijgt 6 keer de letter O en evenveel keer de letter T. Als je de titel van dit doosje bekijkt weet je wellicht meteen wat de bedoeling is: wie als eerste horizontaal, verticaal of diagonaal zijn naam - de ene speelt OTTO, de andere TOOT - kan doen verschijnen is de winnaar! In zeldzame gevallen winnen beide spelers tegelijkertijd of zelfs geen van beide... Dit blijft meestal spannend tot op het eind! Deze uitgave van ThinkFun mag er zonder meer zijn, het geeft een nieuwe impuls aan een klassiek thema!

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15