Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Zauber-Lesen
Drei Magier SpieleZauber-Lesen

...

Randolph Alex
2003
taalspel
geheugen
verzamelen
2
5
kleuters
16' tot 45'
D
eenvoudig
10,00 EUR 
Duitsland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Een variant op Memory waarbij de spelers twee kaarten zoeken met hetzelfde woord. Ter ondersteuning staat op de kaart een illustratie en wordt deze in een kaarthoudertje geschoven.

Uitgebreid:

Twee sets van 16 kaarten liggen verdekt op tafel. Op elke kaart staat onderaan een woord (bal, ster, banaan...) en bovenaan een illustratie van dat woord. Over elke kaart worden een kartonnen omslag geschoven zodat enkel het woord zichtbaar is. Bij zijn beurt draait elke speler een eerste kaart om en probeert het woord dat erop staat voor te lezen. Ter controle mag de speler de kaart uit de omslag schuiven en aan de hand van de tekening controleren of hij het woord correct voorgelezen heeft. Als dde speler het woord niet correct gelezen heeft, moet hij de kaart terug in de omslag schuiven en terug verdekt op tafel leggen. Als het woord wel correct gelezen werd, mag de speler een tweede kaart omdraaien, voorlezen en controleren. Passen beide kaarten bij elkaar, dan mag hij beide kaart voor zich bewaren. Het spel eindigt zodra alle kaarten toegekend zijn. De speler met de meeste paren wint het spel. Kinderen die al wat kunnen lezen, hebben niets aan dit spel. We betwijfelen of dit spel wel geschikt is voor de aangegeven doelgroep (kleuters vanaf 3 jaar).

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15