Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Funny Domino
Drei Magier SpieleFunny Domino

Vertaling beschikbaar.

Bos Liesbeth
2007
combinatie
speel op een rij
vaardigheid
2
5
kleuters
15'
N-F-D-E
heel simpel
9,00 EUR 
Duitsland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

In deze domino moet de laatste speler één van beide dieren aan het uiteinde van de ketting kiezen en het bijpassende geluid maken. De medespeler die als eerste reageert, mag een passende kaart aanleggen.

Uitgebreid:

Natuurlijk kent iedereen domino. Wellicht vraag je je dan ook af waarom de auteurs deze editie 'leuk' durven noemen... het gaat toch maar om het aaneen leggen van gelijke kaartjes? En toch zijn de auteurs erin geslaagd om er echt een leuke boel van te maken! Het begint al meteen als je de kaarten bekijkt: de ordinaire stippen werden vervangen door leuke gestileerde dieren. Zowel de kat, de hond, de koe, de haan, de muis als het varken, het paard en het schaap doen mee! Alle kaarten worden onder de spelers verdeeld en iedereen vormt daarmee een eigen verdekte kaartstapel. De eerste speler legt een startkaart in het midden van de tafel. Daarna kiest hij één van de twee afgebeelde dieren uit - er komen geen 'dubbels' in dit spel voor! - en laat het bijbehorende geluid horen. Alle andere spelers zoeken nu om het vlugst in hun kaartenvoorraad een kaart met het betreffende dier. De speler die het vlugst zo'n kaart vindt legt deze aan en kiest op zijn beurt een van de dieren op het uiteinde. In principe doet de speler die het dier kiest niet mee maar mag in noodgeval - d.w.z. als geen enkele andere speler een passende kaart bezit - een eigen kaart aanleggen. De speler die als eerste al zijn kaarten kon aanleggen is de winnaar van dit plezante aanlegspel vol dierengeluiden! Funny Domino is zonder meer een geslaagde variant op een bekend thema!

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15