Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Camelot JR
SmartCamelot JR

Vertaling beschikbaar.

Peeters Raf
2007
constructie
deductie
educatief
1
1
kleuters
15'
N-F-D-E
eenvoudig
28,00 EUR 
België 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

De prins wil in elk van de 48 verschillende puzzels naar zijn geliefde prinses. De weg tussen beide figuren moet daarbij steeds met de opgegeven bouwblokken samengesteld worden. Er zijn 4 levels.

Uitgebreid:

Je moet er maar opkomen. Neem een langwerpige houten plank, plaats aan het ene uiteinde een prins en aan de andere kant een prinses. Zet deze figuren al dan niet bovenop een toren van verschillend niveau. Vul de tussenliggende vakjes waar nodig op met één of meer bouwblokken en maak tenslotte duidelijk welke bouwdelen je ter beschikking stelt. Het doel van elke uitdaging is daarbij steeds dezelfde: maak een logische trapverbinding tussen beide figuren want... de prins wil een kusje geven aan de prinses! In vier oplopende levels van telkens 12 opdrachten moeten de spelers steeds het beste van zichzelf geven. Ze proberen daarbij steeds de beschikbaar gestelde bouwblokken zodanig te draaien en te keren dat ze de vrije tussenruimte logisch opvullen en een logische verbinding creëren tussen de prins en de prinses. Zowel het materiaal, de verpakking als de opdrachten zelf spreken tot de verbeelding. Raf Peeters toont zich hier weer van zijn beste kant! Smart heeft met deze deductie-doos een zoveelste solitaire parel aan zijn kroon. Niet alleen kleuters, ook kinderen, jongeren én volwassenen zullen veel plezier beleven aan deze puzzels. Vooral het 'master-niveau' spreekt echt tot de verbeelding. Wie direct daaraan begint zal beslist snel op zijn stappen terug keren! Héél mooi en degelijk!

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15