Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Tridio (Niveau 2 + handleiding)
Productief bvTridio (Niveau 2 + handleiding)

...

van Herel Marijn
2004
educatief
vaardigheid
1
1
vanaf 9 12j
16' tot 45'
N
oplopend
23,50 EUR 
Nederland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Dit werkboekje bevat extra werkopdrachten die met het materiaal van de basisdoos moeten uitgevoerd worden. Het richt zich naar die kinderen vanaf 8 jaar die reeds kennis gemaakt hebben met Tridio.

Uitgebreid:

Informatie website (www.tridio.nl): Ruimtelijk inzicht niveau 2 gaat verder met meer dimensionaal denken. De kleur van niveau 2 is blauw. Dit is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Enkele doelstellingen voor niveau 2 zijn: - Volledig begrip van de relatie tussen tweede en derde dimensie. - Nabouwen van aanzicht van blokken in een plat vlak. - Aantal blokken kunnen tellen van een tweedimensionale weergave van veel blokken. - Oplossen van inzicht problemen. - Bouwen van zij- en achteraanzichten. - Bouwen van afbeeldingen van blokopstellingen in het platte vlak met ruiten en driehoeken zonder de blokken als referentie te gebruiken. - Zij- en achteraanzichten met blokverschuiving bouwen. - Vrije opdrachten voor elkaar verzinnen. - Meervoudig dimensionaal denken. Nu komt de dynamische wereld van ruimtelijke objecten en de weergave ervan in een plat vlak echt van de grond. Een stimulerende leeromgeving ontstaat doordat steeds grotere opstellingen gebruikt worden en de opdrachten steeds moeilijker worden. Voor niveau 2 zijn er opdrachten die met de blauwe kaarten werken. Opdrachten 1 tot 5 zijn hetzelfde als in niveau 1, maar er wordt nu gewerkt met moeilijkere kaarten. Zodra het bouwen van aanzichten in opdracht 5 geen uitdaging meer biedt, kunnen de kinderen beginnen aan de opdrachten 6 en 7. Bij deze opdrachten leren de kinderen het aanzicht van de blokken vanaf een andere kant te visualiseren.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15