Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Piet Piraat: Piratengevaar
Studio 100Piet Piraat: Piratengevaaronbekend
2006
avontuur
verzamelen
renspel
2
5
vanaf 5 à 8j
16' tot 45'
N-F
eenvoudig
15,00 EUR 
België 
 
  
Recensie:
Piratengevaar is een ren- en verzamelspel dat meer ergernis dan plezier opwekt. Trouwens... alleen wie zich door de onwaarschijnlijk slecht en saai geschreven spelregels weet te murwen, zal dit aan den lijve kunnen ervaren...

De spelers vertrekken elk in een hoek en proberen al dobbelend zoveel mogelijk keer het centrale eiland te bereiken. Daar laden ze telkens één goudstuk op dat ze naar hun thuisbasis verplaatsen. Ze worden bij dit alles gehinderd door één gezamenlijke tegenspeler die de rol van Kapitein Eenoog op zich neemt. Ook hij probeert zoveel mogelijk goudstukken te verzamelen maar bekomt die enkel door ze af te nemen van een of andere piraat. Dolfijnen moeten het de piraten mogelijk maken om sneller hun doel te bereiken, haaien daarentegen steunen de Kapitein.

Het idee is (te) simpel maar weinig functioneel en allesbehalve aantrekkelijk uitgewerkt. Het dobbelen gaat snel vervelen en zorgt nooit voor de nodige spanning. De speler die Kapitein Eenoog vertolkt zal nog het meest gefrustreerd achterblijven want erg doelgericht kan hij niet te werk gaan. Het spelmateriaal is stevig maar weinig doordacht getekend. Zo is het onmogelijk maar noodzakelijk dat twee pionnen op eenzelfde veld kunnen geplaatst worden. Ook is op het centrale eiland absoluut plaatst te kort!

Studio 100 doet zijn naam met dit spel in geen geval eer aan.. toch zeker niet als het om kwaliteit gaat. Verkopen doet een spel als dit waarschijnlijk wel maar het zal in geen geval jongeren aanzetten om meer gezelschapsspellen te doen spelen. Na de 'Schattenjacht' van enkele jaren terug is ook deze doos een miskleun. Met de budgetten van Studio 100 moet toch geld genoeg beschikbaar zijn om veel betere producten af te leveren!

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15