Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Code Sudoku Junior
GoliathCode Sudoku Junior

Vertaling beschikbaar.

onbekend
2005
deductie
puzzel
educatief
1
4
vanaf 5 8j
15'
N-F-D-E
eenvoudig
18,00 EUR 
Nederland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

In dit solitaire spel worden de tegels (met getallen of figuren) volgens de bekende sudoku-regels op het speelbord (4x4 of 6x6 velden) geplaatst. Er zijn 48 opdrachten aanwezig in meerdere moeilijkheidsgraden.

Uitgebreid:

Deze klassieke junior sudoku is de moeite waard, althans in de solitaire variant. Het spelmateriaal - speelbord, opdrachtkaarten en legstenen - zijn duidelijk, stevig en leuk om mee te spelen. De opdrachten zijn verdeeld in twee subgroepen: er zijn 12 opdrachten op een 4 x 4 bord en 36 op een groter 6 x 6 bord. De speelstenen zijn recto verso bedrukt (na het aanbrengen van de nodige stickertjes...) en tonen enerzijds getallen en anderzijds figuurtjes. Doordat de getallen elk op een andere vorm en in een verschillende kleur zijn gedrukt, is het spelmateriaal ook voor slechtzienden heel goed bruikbaar! Het spel voor meer spelers is niet de moeite waard. Een sudoku oplossen terwijl anderen op je vingers kijken en de tijd aftellen is niet leuk. Bovendien is voor die variant geen timer aanwezig en is het controle- en puntensysteem niet waterdicht. Deze doos is prima bruikbaar in de klas en zal menig kind op weg helpen bij het leren deductief denken.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15