Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Tier auf Tier (Dier op dier)
HabaTier auf Tier (Dier op dier)

Vertaling beschikbaar.

Miltenberger Klaus
2005
vaardigheid
gezellige sfeer
2
4
kleuters
15'
N-F-D-E
eenvoudig
25,00 EUR 
Duitsland 
 
Onderscheiding in 2005, Duitsland, Empfehlungsliste 'Kinderspiel'   
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Elke speler beschikt over 7 houten dieren. Elke dobbelsteenworp bepaalt wat, hoeveel en waar er gestapeld moet worden. Wie bouwt als eerste zijn laatste dier of heeft de pech om er steeds bij te krijgen?

Uitgebreid:

Zoals de titel doet vermoeden is dier op dier een soort stapelspel. Elke speler krijgt 7 verschillende houten dieren. Dit kan variëren van een lange slang, tot een wollig schaap of een toekan met een grote snavel. Een krokodil wordt in het midden geplaatst en dient als ondergrond voor het stapelwerk. Vervolgens wordt met de dobbelsteen gegooid om te bepalen hoeveel, wat en waar er mag gestapeld worden. De meerwaarde van dit spel zit echt wel in de leuke opdrachten die verbonden zijn aan het dobbelen. Zo kun je het geluk hebben en mag je één van je stapeldieren doorgeven, of mag je 2 dieren stapelen, het kan natuurlijk ook zijn dat de andere mogen kiezen welk dier je moet stapelen. Het stapelvlak kan door het dobbelen ook uitgebreid worden. Vooraf kan afgesproken worden om met één hand te stapelen. Vallen bij het stapelen enkele dieren, dan moet je er maximum 2 bij jouw stapel leggen. Bij oudere spelers kan dit natuurlijk uitgebreid worden. Doel van het spel is om als eerste je dieren gestapeld te krijgen. Dier op dier is een spel dat ook ouders zal bekoren, een familiespel voor alle leeftijden.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15