Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Ben ik een Banaan?
Jumbo (Hausemann en Hötte)Ben ik een Banaan?

Dit spel heeft een educatieve meerwaarde.Vertaling beschikbaar.

onbekend
1995
deductie
verzamelen
taalspel
2
4
vanaf 5 à 8j
16' tot 45'
N
heel simpel
18,00 EUR 
Nederland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Elk kind krijgt een band waarin hij een kaart moet steken zonder te zien wat er op de kaart staat. Deze kaart vertelt wie of wat hij is. Door slim vragen te stellen moet hij achterhalen wat op deze kaart afgebeeld is.

Uitgebreid:

Alle aanwezige voorwerpen die op de opdrachtkaarten staan getekend, komen ook voor op het speelbord. Dit hulpmiddel moet elke speler zo handig mogelijk proberen te benutten. Zo is een vraag als ‘Ben ik klein?’ in eerste instantie niet zo interessant. Het verwerken van het antwoord wordt nl. heel erg moeilijk. Een veel betere (start)vraag is b.v.: ‘Ben ik een dier?’. Indien je een ‘neen’ krijgt als antwoord, weet je dat je nu verder moet zoeken binnen de andere hoofdcategorieën op het speelbord: voertuigen, voeding, kleding en voorwerpen in huis. Doordat elke speler om de beurt een vraag stelt, wordt heel wat concentratie gevergd van de spelers. Wie niet aandachtig is, zal snel de antwoorden van de andere spelers in zijn eigen zoektocht verwerken waardoor het zoeken alleen maar moeilijker wordt! Dit is vooral voor jonge kinderen een heel leuk spel. Toch zal het ook in gemengd gezelschap (oud en jong) bekoren. Een aanrader.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15