Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Airport Traffic Control
SmartAirport Traffic Control

Vertaling beschikbaar.

Peeters Raf
2005
deductie
educatief
puzzel
1
1
vanaf 9 à 12j
15'
N-F-D-E
oplopend
23,00 EUR 
België 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

In elke opdracht worden steeds 6 verschillende puzzeldelen op hun juiste plaats gelegd. De vier vliegtuigen moeten daarbij steeds de logica van het stijgen en dalen volgen. De hints zijn afhankelijk van het level.

Uitgebreid:

In een stevig raster moet je een opdrachtkaart plaatsen. Zes doorzichtige puzzeldelen moeten de ruimte van 4 op 4 potentiële vakjes opvullen. Vier puzzeldelen bestaan uit drie vakjes en twee zijn beide twee vakjes groot. Elk puzzeldeel bevat één vliegtuig in een bepaalde kleur en in een bepaalde richting. De eerste serie opdrachten tonen wolken waarin de zes vliegtuigen getekend staan. Eén vliegtuig toont zijn kleur. De andere zijn wit. De positie en de richting waarin de vliegtuigen vliegen zijn bekend. Bij de tweede serie opdrachten tonen elk een radar stippellijnen en zes dikke stippen. De positie en de route van de vliegtuigen wordt daardoor duidelijk maar je moet zelf achterhalen in welke richting de vliegtuigen moeten vliegen. De derde serie opdrachten tonen het land waarover de vliegtuigen vliegen. De route en de richting zijn bekend. Maar hier weet je niet waar de vliegtuigen precies staan. De vierde (en moeilijkste) serie toont een vliegveld waarop één of meerdere landingsbanen getekend staan. Hierdoor ken je de route. Maar je moet zelf uitvissen waar de vliegtuigen precies staan en in welke richting ze vliegen. Bij alle opdrachten moeten vliegtuigen op eenzelfde lijn ook in dezelfde richting vliegen. Doordat je met relatief eenvoudige opdrachten start, leer je de bijzondere eigenschappen van de zes verschillende puzzeldelen snel aan. Daardoor kan je bij volgende opdrachten soms meteen zien welk puzzeldeel zeker wel of zeker niet op een bepaalde plaats kan gelegd worden. De puzzeldelen werden uit prima materiaal gemaakt, voelen goed aan in de hand en kunnen samen met de opdrachtkaarten en de oplossingsbundel keurig in een lade onder het speelbord geschoven worden. Het gekozen thema past schitterend bij de puzzel. Een aanrader voor de liefhebbers.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15