Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Spirelli (Ontwar de bonte pasta)
999 GamesSpirelli (Ontwar de bonte pasta)

Vertaling beschikbaar.

Nedergaard Andersen Martin
2013
gezellige sfeer
kaart
vaardigheid
2
6
vanaf 5 8j
15'
N
eenvoudig
6,50 EUR 
Nederland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Lees de gecodeerde opdracht en zoek de juiste spirelli. Kun je de juiste kleur vinden, dan sla je zo snel mogelijk op de bijhorende kleurenkaart.

Uitgebreid:

Dit spel is eigenlijk de moeite niet om te vermelden. We vloekten heel erg op de spelregels, die op een spelkaart (gelukkig toch voor- en achterzijde) geschreven staan. Uiteindelijk vonden we de uitleg in een online filmpje. Het spel is eerder saai. Het materiaal is iets te klein om deftig te kunnen spelen. Er was heel wat verwarring over de voor- en achterkant van de spelkaarten omdat dit in spelregels onduidelijk wordt beschreven. De basis van het spel is gekleurde spirelli die door elkaar ligt. De ene spirelli ligt op andere, dus alles door elkaar. Een opdrachtenkaart geeft aan welke spirelli je moet zoeken (bv. de tweede, van bovenaan te tellen). Wie denkt de juiste gevonden te hebben, slaat op de juiste kleurenkaart. Het materiaal is niet echt functioneel: uiteindelijk blijkt dat wie de achterkant van de opdrachtkaart goed bekijkt, de volgende ronde in het spel duidelijk kan winnen.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15