Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Maan Roos Vis: Ri-Ra-Rijmspel
ZwijsenMaan Roos Vis: Ri-Ra-Rijmspel

...Vertaling beschikbaar.

van de Waarsenburg Richard
2005
educatief
taalspel
2
6
vanaf 5 8j
15'
N
eenvoudig
13,00 EUR 
Belgi 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Dit spel oefent het klankbewustzijn van de spelers door het zoeken van rijmwoorden bij een afbeelding op de draaischijf. De thema's op de draaischijven sluiten nauw aan bij de leefwereld van de kleuters.

Uitgebreid:

Deze uitgave van de gelijknamige leesmethode van Zwijsen bekoort ons wel, wat niet kan gezegd worden van sommige andere uitgaven uit deze reeks. Het spelconcept is heel eenvoudig. En van de themakaarten wordt op het spelbord geschroefd en daardoor gedeeltelijk afgedekt. Door aan het spelbord te draaien wordt een prentje zichtbaar. Bv. hond. Nu moeten de kinderen zo vlug mogelijk een woord zoeken dat hierop rijmt bv. mond. De winnaar krijgt een beloningskaart. Met deze kaarten kunnen figuurtjes gemaakt worden. De speler die als eerste een compleet poppetje (dat bestaat uit 4 beloningskaarten) kan samenstellen, wint. Op het ronde spelbord kunnen verschillende themakaarten geschroefd worden. Dit geeft onmiddellijk heel wat voer aan begeleiders om de woordenschat van kinderen uit te breiden of om op zijn minst een gesprek erover te hebben. De themas sluiten zeer nauw aan bij de leefwereld van de kinderen. Zo zijn er o.a. Je lichaam, dieren, eten, speelgoed Dit spel is een must zowel voor de derde kleuterklas als voor het eerste leerjaar.

Meer info op de HONGS website (Historisch Overzicht Nederlandse Gezelschapsspellen):

info HONGS over Maan Roos Vis: Ri-Ra-Rijmspel

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15