Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Rekenpiraten
HabaRekenpiraten

Dit spel heeft een educatieve meerwaarde.Vertaling beschikbaar.

Dirscherl Wolfgang & Nikisch Markus
2005
rekenen
educatief
2
4
vanaf 5 à 8j
16' tot 45'
N-F-D-E
oplopend
18,00 EUR 
Duitsland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Met dit aantrekkelijke thema worden vooral rekenopdrachten tot 20 ingeoefend op een speelse manier. De controleschijf zorgt ervoor dat kinderen dit spel volledig zelfstandig kunnen spelen.

Uitgebreid:

Haba biedt hier opnieuw een prachtig rekenspel aan. Een heel aantrekkelijke speldoos in de vorm van een schatkast biedt verschillende wiskundige spelvormen aan. Centraal staat een schatkist met tien vakjes. Bij de verschillende spelvormen wordt vaak gebruik gemaakt van “kanonskogels” (knikkers) die al dan niet samen met een dobbelsteen in de vakjes gegooid worden. Een heel leuk spelelement voor de kinderen, die zich voelen als echte piraten. De schatkist staat geopend op tafel. De piratenpionnen worden op de boot geplaatst (startplaats). In elk vakje wordt een gouden munt gelegd, met de cijferwaarde naar boven (cijfers tot 10). De overige munten worden verdekt op een stapeltje gelegd. Elke speler krijgt een rekenschijf in zijn kleur. Er wordt gegooid met twee knikkers in de vakjes (kanonskogels). Naargelang de gewenste inoefenvorm kan gekozen worden om te gooien met: - twee kanonskogels (altijd optellen) - twee kanonskogels en de gele dobbelsteen (optellen of aftrekken) - twee kanonskogels en de houtkleurige dobbelsteen (optellen, aftrekken of vermenigvuldigen) Vallen de twee knikkers in bijv. 6 en 3, dan wordt de rekenschijf genomen en de som wordt aangeduid. Wie de correcte som vindt, mag met zijn piraat één vakje naar voor op het speelveld (achterkant van het deksel van de kist). Er mogen verschillende piraten in één vakje staan. De speler die als eerste het vakje bereikt waarop de schatkist afgebeeld staat, wint het spel. Het spel bevat een controleschijf zodat de kinderen ZELF hun opgave kunnen controleren. Een heel leuk en aantrekkelijk spel die zeker een variatie kan bieden bij het inoefenen van rekenopgaven.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15