Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Pim Pam Pet: Picto
Jumbo (Hausemann en Hötte)Pim Pam Pet: Picto

Vertaling beschikbaar.

onbekend
2005
combinatie
taalspel
gezellige sfeer
2
10
vanaf 5 à 8j
16' tot 45'
N-F-D
eenvoudig
12,00 EUR 
Nederland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Het bekende systeem van Pim Pam Pet wordt nu gestuurd door tien verschillende beeldkaarten i.p.v. losse themakaartjes. Drie varianten worden voorgesteld.

Uitgebreid:

Met deze oubollige doos probeert Jumbo het aloude beginletterspel nieuw leven in te blazen. Het idee is goed maar de uitwerking valt jammer genoeg erg tegen... Bovendien doet dit ons heel erg denken aan ‘Kaleidos’, een spel dat begin de jaren ’90 in Duitsland furore maakte. In elk van de drie voorgestelde spelvarianten blijven de hoofdspelregels dezelfde: draai aan het letterrad, bekijk de startletter en ga op zoek naar passende woorden. Deze zoektocht gebeurt steeds op een van de 10 thematische tekeningen. In variant 1 zijn alle spelers tegelijkertijd aan de beurt en proberen ze om het vlugst een passend ding te vinden. Wie het snelst roept, duidt het aan en benoemt het. De speler die als eerste 5 (of een af te spreken andere score) behaalt, is de winnaar. Variant 2 verloopt een stuk rustiger. Elke speler noteert binnen de afgesproken tijdsduur zoveel mogelijk passende woorden. Elk uniek woord levert hem 3 punten op, identieke woorden daarentegen slechts één. Jammer dat Jumbo geen tijdsindicator heeft meegeleverd. Leuk is vooral de 3de variant waarin meerdere teams afwisselend aan beurt komen. Ze zoeken telkens een ander item. De ploeg die als eerste moet passen, verliest. Pim Pam Pet Picto heeft intrinsiek wel wat te bieden maar spreekt in geen geval de moderne speler aan. Vooral commercieel scoort dit spel heel slecht. Alleen wie nog herinneringen heeft aan zijn (lang vervlogen) jeugdjaren en toch nog eens dat oeroude beginletterspelletje wil spelen zal misschien geneigd zijn om deze (veel te grote) doos te kopen. Jumbo laat hier een enorme kans liggen om een oude topper terug in de rekken te plaatsen. Jammer...

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15