Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Rummikub Voyager
GoliathRummikub Voyager

Vertaling beschikbaar.

Hertzano Ephraim
1995
combinatie
speel op een rij
tactiek
1
4
vanaf 5 8j
16' tot 45'
N-F
eenvoudig
13,00 EUR 
Nederland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Met cijferstenen worden reeksen gelegd met eenzelfde getalwaarde en verschillend van kleur, of een opeenvolgende getalwaarde in dezelfde kleur. Reeksen kunnen verlengd of opnieuw samengesteld worden.

Uitgebreid:

'Rummikub Voyager' is de reiseditie van de grote nummer n binnen de getalspellen. De spelregels zijn uiteraard helemaal dezelfde, het materiaal daarentegen is wel aangepast. Zowel de statiefjes als de speelstenen hebben een schaalverandering ondergaan. Elke steen is nu nog maar (bij benadering) 2 op 3 cm groot! Doordat de stenen hierdoor logischerwijs ook wat dunner zijn, worden ze voor velen wellicht wat moeilijker te hanteren. De kans dat ze van het statiefje vallen is trouwens ook een stuk groter dan bij de gewone uitvoering. Of Rummikubfreaks deze doos verkiezen om mee te nemen op reis, durven we heel sterk betwijfelen. Ze is inderdaad een heel stuk kleiner (en lichter) dan de actuele standaarddoos maar zorgt bij het spelen niet voor dezelfde uitstraling. Alles is eigenlijk te petieterig. Wie op reis absoluut dit spel wil spelen zal zich wellicht zonder probleem de moeite getroosten om een volwaardige editie mee te nemen. Spelers met de 'oude' langwerpige doos zijn in onze ogen nog steeds het beste af: in de vrij compacte doos steekt alles om urenlang en dit zowel thuis als op locatie dit schitterende combinatiespel te spelen. Een gedetailleerde spelbeschrijving kan nagelezen worden bij 'Rummikub - The Original Classic'.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15