Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Ein Solches Ding
FX SchmidEin Solches DingHostettler Urs
2004
taalspel
gezellige sfeer
combinatie
2
8
vanaf 9 12j
46' tot 2u
D
heel simpel
18,00 EUR 
Duitsland 
 
Onderscheiding in 1989, Duitsland, Auswahlliste Spiel des Jahres, Der Goldene Pppel 1989+90, Deutscher Spiele Preis (nr 3)   
  
Recensie:
Eindelijk is dit doosje opnieuw beschikbaar. Abacus viert met deze heruitgave de 15de verjaardag van dit kleinood. 'Ein Solches Ding' is een fantastisch woord-combinatiespel a.h.v. 216 kaarten met eigenschappen. Iedereen start met 7 kaarten en probeert deze zo vlug mogelijk uit te spelen. Bij elke beurt mag een speler n van die kaarten toevoegen aan de centrale reeks kaarten die samen iets beschrijven. Wie echter vermoedt dat de vorige speler helemaal niet meer weet welk ding d.m.v. de openliggende kaarten wordt beschreven, dan kan hij die uitdagen i.p.v. zelf een kaart toe te voegen. Vraag is natuurlijk: wie bluft hier het meest... Kan de speler een plausibel ding noemen, dan hang de speler aan beurt. In het andere geval zal hij wellicht triomferen... De verliezer neemt in elk geval 2 nieuwe kaarten bij waardoor hij nog moeilijker als eerste zijn kaarten zal kunnen uitspelen... Schitterend!

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15