Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Disney Princess - Kijk goed!
RavensburgerDisney Princess - Kijk goed!onbekend
2003
combinatie
geheugen
verzamelen
1
4
kleuters
15'
N-F-D-E
heel simpel
12,00 EUR 
Duitsland 
 
  
Recensie:
Vier mooie prinsessen uit de Disneywereld - Arielle, Sneeuwwitje, Assepoester en Belle - staan centraal in dit spel. Ze staan elk apart afgebeeld op een grote verzamelkaart en zijn er omringd door heel wat kleine en grote attributen. Uit elk van deze vier tekeningen werden 8 details overgenomen op kleine zoekkaartjes. Met dit materiaal worden twee verschillende spellen gespeeld.

In de eerste spelvariant gat het voor de kleinsten om een eenvoudig lotto-achtig zoekspel. Elke speler krijgt een verzamelkaart. Daarna draaien de spelers om de beurt een detailkaartje om. Alle spelers zoeken uit of de afbeelding op hun overzichtskaart voorkomt. De eigenaar krijgt het kaartje. De speler die als eerste - en dus zowat 100% toevallig - zijn kaart kon opvullen, is de winnaar.

De tweede variant mikt duidelijk op een publiek met meer ervaring én een goed geheugen. De spelers bekijken heel goed de eigen tekening en leggen die daarna verdekt. Afwisselend draaien de spelers nu de kaartjes om. Zodra iemand aangeeft dat het getoonde detail bij zijn prinses hoort, krijgt hij dit kaartje. Roepen twee spelers op hetzelfde moment dan wordt het kaartje terug gelegd. Niemand mag meer dan 8 kaartjes verzamelen. Op het eind wint de speler die de meeste passende kaartjes kon verzamelen.

Vooral de tweede spelvariant is leuk en spannend. Wie de sprookjes of verhalen kent waarin zijn prinses meespeelt, heeft het natuurlijk iets gemakkelijker. Dit is een interessant spel voor de opgegeven doelgroep.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15