Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Picco Toni
Selecta SpielzeugPicco Toni

Vertaling beschikbaar.

Meister Heinz
2003
dobbelsteen
vaardigheid
educatief
2
6
kleuters
15'
N-F-D-E
eenvoudig
10,00 EUR 
Duitsland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Om de beurt worden 3 dobbelstenen gerold. Is geel, groen of blauw in de meerderheid, dan moet zo snel mogelijk de bijpassende beer genomen worden. Komen ze alle drie één keer voor, dan is rood het doel.

Uitgebreid:

De Picco-reeks van Selecta Spielzeug breidt zich steeds verder uit. Deze speciale reeks richt zich vooral naar de allerjongste spelertjes. De aangereikte spelmechanismen zijn dan ook meestal erg eenvoudig en aantrekkelijk. Ook dit spel heeft deze eigenschappen. Toch gaat het ons inziens een stapje verder dan haar reeksgenoten. Niet elk kind zal het hier gebruikte mechanisme even snel onder de knie hebben. Picco Toni is dan ook een aanrader voor wie op zoek is naar een spel waar logisch denken, weliswaar gekoppeld aan snel reageren, aan bod komen. Centraal op tafel worden vier hamstertjes naast elkaar gelegd. Deze diertjes hebben elk een anders gekleurde broek aan. De voorkomende kleuren zijn geel, groen, blauw en rood. Wie aan de beurt komt, rolt de drie gelijke dobbelstenen. Iedereen zoekt nu tegelijkertijd en om het vlugst naar de juiste hamster. Is een van de kleuren meermaals te zien binnen de dobbelsteenworp, dan moet de hamster met die kleur gekozen worden. Omdat op de dobbelstenen alleen geel, groen en blauw voorkomen kan op deze manier nooit naar de rode hamster gezocht worden. Alleen als de drie gerolde dobbelstenen elk een verschillende kleur aanduiden, moet naar de rode hamster gegrepen worden. Bij elk resultaat ontvangt de vlugste speler een schijfje. De speler die na twaalf beurten de meeste schijfjes heeft verzameld is de winnaar. Wie wil kan de spelregels uitbreiden en afspreken dat bij een fout een schijfje afgegeven moet worden.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15