Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Disney Winnie the Pooh - Honingwedstrijd
Tilsit KidsDisney Winnie the Pooh - Honingwedstrijdonbekend
2003
dobbelsteen
gezellige sfeer
renspel
1
4
kleuters
15'
N
heel simpel
38,00 EUR 
BelgiŽ 
 
  
Recensie:
Wie graag met pluchen beestjes speelt en daarbij een voorkeur heeft voor Winnie the Pooh en zijn vrienden, heeft hier de perfecte doos in handen. Vier schattige popjes lachen je al door de verpakking toe! Deze figuren dienen als grote pionnen in dit start-doel spel. Het speelbord is in verhouding: vooraf moet op de grond een lang parcours met 12 borddelen samengelegd worden. De uiteindelijke vorm kan daarbij volledig vrij gekozen worden. Aan het begin plaats je alle deelnemende figuren in het 3D haaghokje, bij het andere uiteinde plaats je de honingboom. Aan die boom hang je tenslotte evenveel honingemmertjes als deelnemers. Hierna kun je beginnen!

Wie aan de beurt is, dobbelt met de kleurendobbelsteen en verplaatst zijn popje naar het eerste vrije vakje met die kleur. Door deze regel kan soms een groot aantal vakje oversprongen worden. Staan op het doelvakje bijen afgebeeld, dan hebben je geluk want die helpen je bij je tocht naar de honingboom. Ze wijzen je als het ware de weg waardoor je automatisch mag doorlopen naar het eerstvolgende vrije vakje waarop eveneens bijen voorkomen. Zodra je het grote groene vak met de honingboom bereikt, haal je een honingemmertje van de boom en hangt het aan je pion. Bij de volgende beurt loop je dan weer terug. Opgelet want nu moet je het helemaal alleen doen: de bijen op de loopvakjes helpen je nu niet meer. Wie uiteindelijk als eerste terug bij de haag komt, wint dit loopspellejte.

Deze grote doos is heel aantrekkelijk voor kleine kinderen. De levensechte poppetjes zorgen zoals verwacht voor de nodige sfeer. Door de leuke en vlotte spelregels wordt het lange parcours toch in enkele beurten doorlopen waardoor het geenszins langdradig wordt. De makers van dit Winnie the Pooh-spel hebben nagedacht en echt hun doelpubliek verwent! Een aanrader alhoewel toch wat duur...

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15