Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

My first Triominos
GoliathMy first Triominos

Vertaling beschikbaar.

Kinetic
2002
combinatie
educatief
speel op een rij
2
4
vanaf 5 ŕ 8j
16' tot 45'
N-F-D-E
eenvoudig
18,00 EUR 
Nederland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Driehoekige stenen met op elke hoek een gekleurde zone waarin een cijfer (1 tot 5) en evenveel stippen voorkomen, worden passend tegen elkaar gelegd. Wie als eerste al zijn stenen kan aanleggen wint dit spel.

Uitgebreid:

In vergelijking met de vorige editie is de illustratie op de voorzijde hertekend. Voor de rest is alles ongeveer hetzelfde gebleven. De iets kleinere driehoeken bestaan uit dezelfde kleuren en zijn eveneens van dik karton gemaakt. De beloningsfiches en de rekjes zijn niet gewijzigd (waren in feite in orde). Ook het meertalig spelregelboekje is gelijk gebleven. Jammer dat men nagelaten heeft om het begrip ‘brug’ wat beter te verklaren. Je kan niet echt zeggen dat kinderen makkelijk inzien wat hieronder verstaan wordt. My first Triominos speelt goed. De hoekpunten van elk driehoekig kaartje worden op drie manieren verduidelijkt: een eigen kleur, een gedrukt cijfer en een even groot aantal stippen onder het cijfer als de waarde van dat cijfer. Het speelvlak dat op deze manier ontstaat, wordt daardoor heel duidelijk. Overal waar b.v. een ‘3’ moet aangelegd worden, ontstaat een grote groene cirkel. Kinderen kunnen op deze manier heel goed ‘zien’ welk soort driehoekje moet grenzen aan die gekleurde cirkel. In vergelijking met het basisspel bevatten de driehoeken de cijfers 1 t.e.m. 5. De ‘0’ werd in deze junioreditie bewust weggelaten. Hierdoor zijn er slechts 36 i.p.v. 56 speelstenen beschikbaar. Daardoor speelt het spel vlotter en blijft een goed overzicht behouden. Ook de puntentelling is sterk vereenvoudigd en goed aangepast aan de doelleeftijd. Beslist een aanrader.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15