Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Dobbeldwergen
Selecta SpielzeugDobbeldwergen

Vertaling beschikbaar.

Meister Heinz
1999
combinatie
dobbelsteen
verzamelen
2
8
kleuters
15'
N-F-D-E
heel simpel
18,00 EUR 
Duitsland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Met behulp van 3 kleurendobbelstenen zoeken de spelers zo snel mogelijk een kabouter die gekleed is volgens de gedobbelde kleurcombinatie.

Uitgebreid:

Ga op zoek naar het passende kaboutertje, dat is het kaboutertje met de juiste kleren aan. Doe dat wel zo snel mogelijk want iedereen zoekt mee. En probleempje misschien: er liggen 56 verschillende kabouterkaartjes op de tafel! Concentreren en combineren zijn hier duidelijk aan de orde. Schitterend getekende kaartjes... alleen spijtig dat ze eigenlijk wat klein zijn. Uiteindelijk speelt geluk een grote rol. Wie als eerste het gezochte kaboutertje vindt, mag het wegnemen en voor zich neerleggen. Wordt later een bepaalde combinatie een tweede keer gegooid, dan is het spel onmiddellijk ten einde en wint de speler die in het bezit is van de laatst gegooide kleurencombinatie. Alleen in speelvariatie 1 komt het er wel op aan zo snel mogelijk vijf kaartjes te verzamelen. Deze spelvariant lijkt ons daarom ook de leukste. Het spel wordt niet zomaar abrupt afgeknapt... Wie kinderen de kleuren wil leren en deze daarenboven nog wil combineren, heeft met deze doos prachtig materiaal in handen!

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15