Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Find the Code! (Groen)
HabaFind the Code! (Groen)Gleichmann Antje & Haferkamp Kai
2019
puzzel
vaardigheid
co÷peratief
1
6
vanaf 5 Ó 8j
15'
N-F-D-E-ES-I-P
eenvoudig
18,00 EUR 
Duitsland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Een schatkist met een cijferslot, een schatkaart (puzzel) en een raadsel... Los het raadsel op, verplaats de pion over de schatkaart en vindt zo de cijfercombinatie van het slot! Lukt het jullie om samen de schatkist te openen?

Uitgebreid:

Find the Code is te vergelijken met een 'Escape Room spel'. Alle spelers proberen samen raadsels op te lossen om op die manier het spel te winnen. Overleggen, creatief denken, goed kijken... zijn hierbij essentieel. In dit spel krijgen de kinderen een puzzel (9 stukken) die een schatkaart vormt. Eenmaal deze gemaakt, plaats je de pion op 'het strand'. Vervolgens krijgen de spelers een raadselkaart met 3 raadsels op. EÚn voor ÚÚn moeten ze deze oplossen. Hierna verplaatsen ze de pion, volgens het aantal ogen van de oplossing, een aantal stappen vooruit op de schatkaart. Het cijfer waarop de pion eindigt, is het bovenste cijfer van het slot. Waneer de spelers de 3 gevonden cijfers aanbrengen op het cijferslot, kunnen ze deze openen en krijgen ze de inhoud van de schatkist. Met dit spel probeert Haba een 'graantje' mee te pikken van de 'Escape Room Hype'... en wat ons betreft zijn ze hier ook aardig in gelukt. Het spelconcept zit eigenlijk eenvoudig maar goed in elkaar. Je moet eerst een raadsel oplossen om de pion te kunnen verplaatsen. Het cijfer waarop je met de pion terechtkomt moet je vervolgens 'overbrengen' op het cijferslot. Door de 12 verschillende raadselkaarten (in 4 moeilijkheidsniveaus) kan het spel meerdere keren gespeeld worden, wat naar onze mening een pluspunt is. Helaas is het na de 12 kaarten dan ook 'afgelopen'... Niets belet je echter om zelf raadselkaarten uit te denken. We vinden het ook leuk dat je als volwassene zelf iets in de schatkist kan stoppen... maar als de kinderen verschillende keren na elkaar willen spelen, moet je soms wel erg creatief zijn met wat je er in stopt. Kort samengevat is 'Find the Code' een leuk en uitdagend spel waar je na 12 spelbeurten je eigen creativiteit een vrije loop kan gunnen.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15