Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Club der Klauwen
HabaClub der KlauwenReid Connor
2019
deductie
combinatie
gezellige sfeer
2
4
vanaf 5 8j
16' tot 45'
N-F
eenvoudig
15,00 EUR 
... 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Probeer zo snel mogelijk de eigenschappen je medespelers te ontmaskeren voor zij deze van jou vinden. Een spel waarbij je alle aanwijzingen op tafel slim moet samen leggen om te kunnen winnen.

Uitgebreid:

Dit spelmechanisme doet denken aan Cluedo, Da Vinci code, Master Mind...

Alle spelers plaatsen op een waaier 3 eigenschappen, die de andere spelers zo snel proberen te raden. Iedere beurt opnieuw wordt er een poezenkaart uitgespeeld. Hierna geeft iedereen met een maskerkaart aan of er op deze kaart minstens 1 eigenschap staat die overeenkomt met n van de eigen kaarten.

Aan de hand van deze 'tips' krijg je in je beurt de kans om een eigenschap van een andere speler te raden. Is deze correct, wordt de eigenschap open op tafel gelegd en leg je er een eigen masker bij. Bij een foute gok, blijft deze kaart geheim en geef je die speler een eigen masker. Het spel eindigt wanneer een speler z'n 3 eigenschapskaarten ontmaskerd zijn. De spelers tellen de gekregen maskers + de niet ontmaskerde eigenschappen op. Deze met de meeste punten, wint dit spelWe zijn heel blij dat Haba een nieuw 'deductie' spel uitbracht. Dit spel is misschien geen 'hoogvlieger', maar het speelt vlot... en de spelers oefenen 'het samen leggen van info' of deduceren! Wat ons betreft een leuk en mooi uitgewerkt spel!

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15