Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Bank Attack (N)
MegableuBank Attack (N)

Vertaling beschikbaar.

onbekend
2019
co÷peratief
simulatie
verzamelen
2
4
vanaf 5 Ó 8j
15'
N
oplopend
25,00 EUR 
Frankrijk 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Als team een bankkluis kraken... makkelijker gezegd dan gedaan! Voer gedurende 5' instructies van 'het spel' uit: voorwerpen geven/nemen; op de button drukken. Lukt het om je zenuwen onder controle te houden?

Uitgebreid:

Dit spel kun je met 2 tot 4 spelers spelen. Je gaat de strijd aan met de tijd en probeert binnen de tijd de kluis te openen. Handigheid en samenwerking is ten zeerste aangeraden. Tijdens het spel worden opdrachten gegeven om voorwerpen door te geven, te ruilen of een knop in te drukken. Spelers zijn constant in interactie met elkaar. Dit maakt het spel leuk. De (iets te luide) kluis geeft opdrachten, en signalen en geeft aan wanneer een opdracht niet goed werd volbracht. Na enkele fouten eindigt het spel, of... je speelt door tot de kluis open gaat. In dit korte spel (5 minuten) zijn verschillende niveaus voorzien, waardoor het steeds moeilijker wordt om te spelen. Wie het spel tot een goed einde brengt, krijgt als beloning goudstaafjes die uit de kluis springen. We konden ons wel vinden in in dit spel. We kleefden wel een stukje plakband op de luidspreker waardoor het geluid iets draaglijker werd. Jongere spelers hebben iets meer moeite om te volgen en om met 1 hand een knop in te drukken, maar door ervaring leert men. We wilden al snel een hoger level proberen. En het was dikke fun!

Commentaar schenking Fred Horn:

Ref nr 482

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15