Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

De Familie Stapel
Sunny GamesDe Familie Stapel

Vertaling beschikbaar.

Rijsdijk Steven Michiel & van Harten Anne Mijke
2019
co÷peratief
constructie
vaardigheid
1
6
kleuters
15'
N-F-D-E
eenvoudig
28,00 EUR 
Nederland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Alle spelers proberen samen het speelgoed, dat in de boom waaide, opnieuw te verzamelen in de speelgoedkist. Goed samenwerken en voorzichtig stapelen van de speelfiguren is hierbij van groot belang!

Uitgebreid:

Met 'De familie Stapel' trekt Sunny games de vernieuwde lay-out van hun spellen door. Deze zien er niet alleen aantrekkelijk uit, ook het materiaal is kwalitatief goed. Net als bij de vorige 2 spellen werd er bij dit spel opnieuw gekozen voor een 3D spelbord. Op het eerste zicht ziet dit er fantastisch uit. Bij het uittesten merkten we wel dat jonge kinderen soms moeite hebben met het overzien van het spelbord. Daarom raden wij aan om het spel op een 'laag tafeltje' te spelen. Op die manier kunnen de kinderen rechtstaan en het spel beter 'overzien'.

Hiernaast is het stapelen van de speelfiguren niet zo eenvoudig voor jonge spelers. Voor het stapelen zelf heb je al heel wat fijn motorische vaardigheden nodig. Komt hier nog eens bij dat je heel voorzichtig moet spelen, anders bestaat de kans dat de stapel omvalt.

Een tip hierbij is dat de kinderen de stapel gewoon op tafel maken en dan eventueel met een touwtje kijken of deze hoog genoeg is om het stuk speelgoed uit de boom te halen.

Wij raden wel aan om, als je met 4-jarigen dit spel speelt, zeker mee te spelen. Op die manier kan je eventueel helpen mocht er iets niet lukken.

Verder is 'De familie Stapel' een heel eenvoudig, leuk stapelspelletje dat in heel wat gezinnen graag gespeeld zal worden.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15