Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Yaka Modeler
MegableuYaka Modeler

Vertaling beschikbaar.

onbekend
2018
gezellige sfeer
vaardigheid
2
...
vanaf 5 8j
...
F
eenvoudig
25,00 EUR 
Belgi 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Twee teams strijden tegen elkaar in een groot boetseerduel: wie raadt als eerste wat zijn teamgenoot geboetseerd heeft? De winnaar van elke ronde mag een stuk boetseerklei nemen van het team van de tegenspelers. Plezante, spannende boetseerstrijd!

Uitgebreid:

De felrode doos sprak ons op het eerste moment niet direct aan, maar van zodra we de spelregels hadden door genomen, hadden we er heel veel zin in. De spelregels, die zeer eenvoudig gehouden werden maar toch uitdagend zijn, worden op een gestructureerde manier uitgelegd in het boekje. Daarna kun je snel aan de slag. Het materiaal wordt per kleur verdeeld: boetseerklei, plastic mesje en boetseermatje. Er wordt telkens tegelijkertijd geboetseerd: de boetseerders van elk team bekijken hetzelfde kaartje met daarop de boetseeropdracht. Soms moeten ze hetzelfde boetseren, soms mogen ze kiezen, soms krijgen ze elk een ander woord om te boetseren. Het team dat als eerst kan raden wat zijn boetseerder heeft gemaakt, wint de ronde en mag als beloning een stukje boetseerklei van het andere team afnemen. Zo gaat het spel verder. Hoe langer gespeeld wordt, hoe minder klei de spelers hebben en hoe moeilijker het boetseren wordt. Dit maakt het allemaal zeer leuk. Zeer tof familiespel! We houden bij het spelen van het spel ook rekening met het feit dat na een tijdje de boetseerklei zal moeten vervangen worden. Maar in de doos zitten sowieso al 2 potjes per kleur, waardoor er al een hele poos kan gespeeld worden.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15