Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Snow Snow
DjecoSnow Snow

Vertaling beschikbaar.

Banki Danna
2019
co÷peratief
dobbelsteen
2
5
kleuters
15'
N-F-D-E-ES-I-P
eenvoudig
25,00 EUR 
Frankrijk 
 
  
Recensie:
'Snow Snow' is zogezegd een spel dat al vanaf 3 jaar te spelen is. Het is helaas een veel te moeilijk spel met teveel spelregels om het door 3-jarigen te laten spelen. Daarnaast is het ook voor volwassenen moeilijk te spelen. Er zijn een aantal spelregels die niet helemaal duidelijk zijn waardoor het moeilijk wordt om te spelen. Dit spel is een co÷peratief spel waarbij spelers erg goed moeten nadenken over de zetten die ze doen, en waarbij de dobbelsteen een zeer grote rol in speelt. 4 sneeuwmannen, bestaande uit 3 stukken elk, moeten per stuk verplaatst worden. Hierbij moet eerst de kop, dan het middenstuk en later het onderstuk verplaatst worden. Verplaatsen mag volgens het aantal gegooide ogen van de dobbelsteen. (Ook al moeilijk voor 3-jarigen). De stukken moeten in omgekeerde volgorde weer opgebouwd worden aan de andere kant van het spelbord. Hiervoor moet dus eerst het onderstuk, dan het middenstuk en daarna de kop op het spelbord eindigen. Dit is zeer onlogisch omdat er te weinig vakken zijn om de stukken te verplaatsen. Daarnaast heb je ook nog de 'zon', die de tegenspeler is in het spel. Die komt in verhouding teveel voor op de dobbelsteen, waardoor er bijna geen kans is om te winnen.

Jammer, dit spel leek ons de moeite waard om te spelen: leuk materiaal, interessant thema, co÷peratief, maar het klopt helemaal niet, is te ingewikkeld en brengt absoluut geen plezier om te spelen. Geen meerwaarde om te hebben, het werd bij ons verticaal geklasseerd.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15