Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Totem Zen
DjecoTotem Zen

Vertaling beschikbaar.

Babayaga
...
vaardigheid
constructie
educatief
2
4
vanaf 5 8j
15'
N-F-D-E-ES-I-P
eenvoudig
27,00 EUR 
Frankrijk 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Een kaart toont een gekleurde totem, opgebouwd uit afzonderlijke stukken. Alle spelers spelen tegelijkertijd en proberen met 2 stokjes de houten stukken te verzamelen en daarna op elkaar te stapelen. Wie als eerste klaar is, roept 'TOTEM ZEN'.

Uitgebreid:

Bij dit bouwspel is een fijne motoriek meer dan welkom. Ook wat concentratie en stalen zenuwen kunnen helpen. Eerst probeer je met een paar fijne stokjes alle parels van op de gekozen kaart uit de doos nemen. Daarna ga je deze blokjes met de handen stapelen tot een totem. Wie een fout maakt bij het bouwen en een verkeerde totem opbouwt, moet als straf een puntenkaart afgeven. Laat je tijdens het spel een blokje van je bouwplatform afrollen, dan mag een andere speler deze met zijn stokjes van je afnemen. Wie als eerste de juiste toren heeft gebouwd, wint de opdrachtkaart waarop punten staan. Haal je als eerste 20 punten, dan win je het spel. Het kaarten werden opgebouwd volgens moeilijkheidsgraad. Zo zijn de totems waarmee 3 punten verdiend kunnen worden opgebouwd uit 3 blokjes, al zijn ook deze bouwsels met weinig blokken ook niet altijd gemakkelijk. Het materiaal is zeer aantrekkelijk en van goeie kwaliteit.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15