Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Taboe (1990)
MBTaboe (1990)

Dit spel heeft een educatieve meerwaarde.

Hersch Brian
1990
taalspel
deductie
gezellige sfeer
6
36
vanaf 13 à 15j
16' tot 45'
N
moeilijker
42,00 EUR 
tweedehands 
 
Onderscheiding in 1992, Duitsland en USA, Auswahlliste Spiel des Jahres, Mensa Game of the Year (High IQ), Mensa Select   
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Probeer binnen de tijd zoveel mogelijk woorden te omschrijven zonder de bij elk woord aanwezige kenmerken (de 5 meest voor de hand liggende associaties) te gebruiken. Dit spel wordt in ploegverband gespeeld.

Uitgebreid:

Dit spel is een echte topper binnen de woordspellen. Twee teams spelen tegen elkaar en proberen zoveel mogelijk woorden door teamgenoten te laten raden. Per groep is telkens iemand aan de beurt die op basis van kaarten aanwijzingen geeft aan zijn teamgenoten. Stel je b.v. voor dat op je kaart ‘appel’ staat. Hoe omschrijf je dit woord als je bovendien de woorden rood, vrucht, taart, sap of klokhuis niet mag gebruiken? Ter controle staat iemand naast je met een heerlijk toetertje. Je krijgt een bepaalde tijd (zandloper) om zoveel mogelijk woorden door je eigen groep te laten raden. Elk correct geraden woord levert één punt op. Als je tijd verstreken is, gaat de pion zoveel vakjes vooruit op de scorebaan als het aantal punten dat je in die beurt hebt verdiend. Het team dat als eerste het laatste vakje bereikt, wint het spel. De doos bevat 500 kaarten waarop telkens 2 opgaven staan. Variatie gewaarborgd. Knap woordspel, ook voor het talenonderwijs in het secundair onderwijs. Als je de kaarten gebruikt met minder ‘taboewoorden’ heb je ook een bijzonder goed spel voor het basisonderwijs.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15