Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Het Verlaten Station: Spanning op Grote Hoogte
White Goblin GamesHet Verlaten Station: Spanning op Grote Hoogte

Vertaling beschikbaar.

Leacock Matt
2019
avontuur
verbinden
co÷peratief
2
5
vanaf 9 Ó 12j
46' tot 2u
N
moeilijker
30,00 EUR 
Nederland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Samen met alle spelers proberen jullie om via een serieschakeling draden te verbinden. Onderweg moet het onweer getrotseerd worden en heb je elkaars hulp en vaardigheden nodig. Als de benodigde onderdelen verbonden zijn, stijgt de raket op.

Uitgebreid:

In dit spel is het de bedoeling dat er goed samengewerkt wordt om het station met zijn allen te kunnen verlaten in een raket. Er moet echter wel een heus onweer getrotseerd worden.

Het spel bestaat uit het leggen van tegels waarop metalen schijven of bliksemafleiders worden geplaatst. Daarmee kan een parcours van draden (geleiders) worden gemaakt. Als deze serieschakeling compleet is en dus verbonden is met het lanceerplatform, zijn de spelers gewonnen. Van zodra ÚÚn speler geen kracht meer bezit, verliezen alle spelers het spel. Uiteraard moet je ook oppassen voor de bliksemslagen. Na elke beurt worden onweerskaarten getrokken.

Eerst wordt een doelkaart getrokken:hierop staat vermeld hoeveel onderdelen minimum moeten gebruikt worden om het elektrisch circuit te bouwen. Elke speler heeft een eigen avonturierskaart met levenspunten en touwkracht. Elke speler heeft ook een specifieke vaardigheid die heel nuttig is tijdens de samenwerking van dit spel. Spelers krijgen soms ook de mogelijkheid om uitrusting te verzamelen. Dit kan helpen om het onweer te trotseren. Deze kunnen tijdens het spel stapsgewijs verminderd worden.

Tijdens jouw beurt mag je 4 verschillende acties doen: een tegel nemen, een tegel aanleggen, jouw pion verplaatsen en twee onderdelen verbinden. Na jouw beurt bepaalt een onweermeter hoeveel onweerskaarten getrokken moeten worden. Dit is de leuke dynamiek in het spel. Iedereen helpt elkaar om bescherming te zoeken. Om het spel te winnen moet elke speler zich reppen naar het lanceerplatform. Als de laatste elektrische draad gelegd wordt en het circuit is correct verbonden, lichten de lampjes van de raket op en winnen de spelers het spel. Dit is echt een uitdaging, want winnen is niet gemakkelijk.

Zoek je een spel waarbij je een uurtje vlotjes wil afspreken en de ganse tijd mekaar helpen bij het zoeken naar oplossingen tegen het onweer, dan zit je goed.

Een leuk co÷peratief spel.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15