Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Wettflug (1987)
RavensburgerWettflug (1987)Randolph Alex
1987
geheugen
verzamelen
2
4
vanaf 5 à 8j
15'
D
eenvoudig
8,00 EUR 
Duitsland 
 
  
Recensie:
Veel vliegtoeristen kennen het probleem: zelf land je wel op de luchthaven waar je heen wou... je bagage echter is niet aangekomen. Die is ondertussen met een ander vliegtuig naar een andere bestemming gebracht. Zoiets dergelijks is ook in dit spel gebeurd! 40 koffers werden door elkaar naar 10 verschillende luchthavens gebracht. Het komt er nu op aan te onderzoeken waar welke koffers liggen en orde op zaken te stellen. Elke speler probeert 10 koffers - genummerd van 1 tot 10 - te verzamelen.

De 40 koffers worden in groepjes van vier in het midden van de tafel gelegd. Deze groepjes stellen de 10 luchthavens voor. Elke speler kiest een vliegtuig en het spel kan beginnen. De speler aan beurt vliegt naar een willekeurige luchthaven en bekijkt daar één koffer. Iedereen krijgt deze informatie. Is het toevallig een valies met het gezochte getal (eerst nummer 1, dan 2, enz.) dan mag hij deze wegnemen en voor zich leggen. Vervolgens gaat zijn beurt verder. Telkens als hij een valies omdraait die hij niet kan wegnemen, gaat de beurt naar de volgende speler. Leuk wordt het als je naar een luchthaven wil vliegen die reeds ‘bezet’ is. De daar aanwezige speler moet doorvliegen naar een nieuwe bestemming. Je zult dit natuurlijk steeds doen als je een valies in die luchthaven wil ophalen. Als ‘beloning’ mag de speler die moest wegvliegen in zijn nieuwe bestemming ook een valieskaartje omdraaien. Indien hij het kan gebruiken, dan mag hij het behouden. Elke speler kan ook één keer tijdens het spel een soort ‘veto’ uitspreken en weigeren om door te vliegen. Vooral naar het einde toe wordt dit belangrijk.

‘Wettflug’ is een prima variant op een doodgewone Memory. Het heen en weer vliegen geeft het een bijkomende dimensie. Leuk spel!

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15